na-ceskou-konferenci-dorazi-i-cd-projekt
Novinka Na českou konferenci dorazí i CD Projekt

Na českou konferenci dorazí i CD Projekt

Ondřej Švára

Ondřej Švára

19. 11. 2012 13:18 1
Reklama

Nizozemský designér Joris Dormans a lidé ze studia CD Projekt RED (Zaklínač, Cyberpunk 2077) se stanou hlavními hvězdami letošního desátého ročníku Game Developers Session. Česká herní konference se uskuteční od sedmého do desátého prosince opět v Národní technické knihovně v pražských Dejvicích.

Podobně jako loni má konference nabídnout přednášky od předních osobností české, slovenské i zahraniční herní scény. Na své si přijdou začínající i profesionální herní vývojáři a chybět nemají ani témata pro širší proud příznivců herního vývoje. „Program je koncipován tak, aby byl v rámci oboru zajímavý pro všechny bez rozdílu specializace – ať již se jedná o programátory, grafiky, game designéry a studenty či profesionály z dalších oblastí“, komentuje program letošního GDS Pavel Barák, předseda pořádajícího sdružení České hry.

Celkově letošní GDS nabídne přes třicet přednášek.  Největší zájem očekávají organizátoři o workshop k nedávno modernizovanému enginu Unity 3D, jehož popularita i v Česku velmi roste.

Vedle přednášek a workshopů se GDS 2012 chce pochlubit také bohatým doprovodným programem. Detaily organizátoři zveřejní na konci listopadu, nicméně už teď jsou známy základní styčné body: páteční večer bude vyhrazen prezentacím projektů českých herních vývojářů, v sobotu proběhne velká oslava  desátého výročí konference a v neděli se pak lidé neformálně pobaví na afterpárty v jedné z kaváren v centru Prahy.

V rámci doprovodného programu nebudou chybět ani oddychové prostory s nejnovějšími herními hity, stojany s hardwarovými a softwarovými novinkami letošního podzimu. Lidé si dokonce budou moci vyzkoušet technologii motion capture.

Pro účast na akci je nutné se včas předem registrovat na oficiálním webu gds2012.ceske-hry.cz. Vstupné činí 450 korun pro studenty a 800 korun pro pracující a zahrnuje celý víkendový program, párty i občerstvení po celou dobu akce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama