na-sluzbu-battle-net-zautocili-hackeri
Novinka Na službu Battle.net zaútočili hackeři

Na službu Battle.net zaútočili hackeři

Marek Švrkala

Marek Švrkala

10. 8. 2012 09:26
Reklama

Servery služby Battle.net se staly dalším terčem hackerů. Blizzard, který s využitím této služby provozuje populární hry, jako je Diablo III, Starcraft II a World of Warcraft, dnes potvrdil útok na své servery. „Náš bezpečnostní tým tento týden odhalil neautorizovaný a nelegální přístup do naší interní sítě. Rychle jsme učinili kroky, abychom neoprávněnému přístupu zamezili a začali jsme pracovat s bezpečnostními experty, abychom zjistili, co se stalo,“ uvedl v prohlášení na Battle.netu Mike Morhaime, prezident Blizzardu.

Neznámi pachatelé podle dostupných informací ukradli seznam emailových adres uživatelů ze všech regionů mimo Číny. Z amerických, australských a některých asijských serverů byly navíc odcizeny i bezpečnostní otázky, odpovědi a hesla. Ta ale jsou kryptograficky pečlivě chráněna, takže by je nikdo neoprávněný neměl rozluštit. Klíčová data o financích pak odcizena nebyla.

„Dosud jsme neodhalili žádný důkaz, že by byly odcizeny údaje ke kreditním kartám nebo osobní jména uživatelů. Vyšetřování stále probíhá, ale nic nenaznačuje, že bychom přišli o tyto informace,“ napsal dále Morhaime a uživatele dále ujistil, že ukradená data hackerům nevystačí k tomu, aby získali přístup k účtům na Battle.netu.

Přesto šéf Blizzardu uživatelům na severoamerických serverech doporučuje změnu hesla. „Pokud stejné heslo používáte i pro další účely, bylo by dobré jej také změnit,“ upozornil Mike Morhaime. Většiny českých hráčů se tak problém nedotknul, přesto doporučujeme obezřetnost a občasné měnění hesel, jež je jednou z obecných zásad bezpečného používání internetu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama