electronic-arts-pronika-do-skolstvi
Novinka Electronic Arts proniká do školství

Electronic Arts proniká do školství

Ondřej Švára

Ondřej Švára

29. 6. 2012 07:54
Reklama

Nedávno jsme psali o pedagogických choutkách Valve a dnes informujeme o tom, že chce hry do školství procpat také Electronic Arts. Na projektu "hry jako zajímavá učební pomůcka" se dohodlo s organizací ESA a zatím jej hodlá provozovat ve Spojených státech amerických.

Co má Electronic Arts vlastně za lubem? Založí speciální "laboratoř", ve které budou vybraní tvůrci vyrábět hry přímo určené pro školní mládež. Očekávat se dají logické rychlíky, vzdělávací puzzle, hříčky s fyzikou, zkrátka alternativy ke školnímu Portalu od Valve. Hráči-studenti mají s nimi získat lepší představivost, rychlejší reakce i schopnost logicky myslet a rychle se rozhodovat. A v neposlední řadě zřejmě i vnímat sem tam nějakou tu nálepku a plakát s logem EA...

Na takzvanou Glass herní laboratoř už firmě přispěli i některé celebrity. Například z nadace Billa Gatese a MacArthurovi nadace šlo na podporu projektu lehce přes deset milionů dolarů. Laboratoř bude fungovat jako nezisková organizace a sídlit má v centrále EA v kalifornském Redwoodu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama