digitalni-distribuce-v-americe-posiluje
Novinka Digitální distribuce v Americe posiluje

Digitální distribuce v Americe posiluje

Ondřej Švára

Ondřej Švára

29. 6. 2012 10:11
Reklama

Máme tu novou studii, která potvrzuje, co už dávno víme, nebo alespoň tušíme. Známá analytická agentura pro multimediální byznys NPD konstatuje, že herní trh nezadržitelně směřuje k digitální distribuci. A pakliže ji dosud vehementně prosazovala především samotná vydavatelství kvůli nižším nákladům, postupně se o benefitech legálního stahování her přesvědčili i hráči a přestali se mu bránit.

NPD uvádí, že objem retailového trhu v USA nadále klesá s tím, jak si hráči zvykají na digitální distribuci. Ve studii nazvané Online Gaming 2012 se píše, že pětasedmdesát procent Američanů, kteří hrají hry s připojením na internet si za první letošní čtvrtrok koupilo digitálně alespoň jednu hru. Z dalšího výzkumu o celkové struktuře amerického hráčstva, tedy i toho, co internet k hraní příliš nevyužívá, už pětatřicet procent stejně nakupuje digitálně. V roce 2011 to bylo ještě o deset procent méně.

Digitální distribuce v Americe posiluje
i Zdroj: Hrej.cz

Analytici předpokládají, že ve Spojených Státech se letošní prodeje konzolí a retailového softwaru dostanou na šestileté minimum. V případě hardwaru je důvodem čekání na novou generaci konzolí a u softwaru bude hrát hlavní roli právě internetová distribuce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama