sega-rozpousti-svoje-evropske-pobocky
Novinka Sega rozpouští svoje evropské pobočky

Sega rozpouští svoje evropské pobočky

Ondřej Švára

Ondřej Švára

28. 6. 2012 17:06
Reklama

Mohutnou restrukturalizaci podnikání zahájila v Evropě americká společnost Sega. Spíš by se ale její počínání mohlo označit za útěk. Na starém kontinentě totiž ruší hned sedm poboček a to ve Francii, Německu, Španělsku, Rakousku, Belgii, Nizozemsku a Lucembursku. Ve většině těchto zemí budou od prvního července produkty Segy distribuovat jiné společnosti, například Koch Media.

Sega zavřením svých poboček potvrzuje to, co už dva roky hlásá: krabicové hry jsou mrtvé, prodávat se bude digitálně. Retailový obchod chce firma v budoucnu provozovat už jen u některých klíčových herních značek jako je třeba Sonic.

Sega zatím nepotvrdila, zda se restrukturalizace nějak dotkne pracovních pozic v herních studiích, které s ní úzce spolupracují. A pokud ano, tak nevíme kolika. Každopádně platí, že firma chce investovat především do dvou klíčových společností, do Sports Interactive (Football Manager) a Creative Assembly (Total War). Obě sídlí v Británii. Na úspěchu těchto dvou firem chce Sega stavět své budoucí evropské angažmá.

Možná poslední fyzicky distribuovanou oficiální olympijskou gamesu London 2012 vydá Sega v Evropě na své vlastní náklady zítra.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama