spector-nasili-ve-hrach-uz-je-prehnane
Novinka Spector: Násilí ve hrách už je přehnané

Spector: Násilí ve hrách už je přehnané

Marek Švrkala

Marek Švrkala

15. 6. 2012 10:33 11
Reklama

Na letošním ročníku videoherní výstavy E3 se objevilo několik titulů, z nichž přímo sálala krev. Vzpomeňme třeba na trailery z akcí God of War: Ascension, Hitman: Absolution nebo Dishonored. Nad přehnaným násilím se pozastavil i Warren Spector, jeden z nejznámějších herních vývojářů, který momentálně připravuje druhý díl hopsačky Epic Mickey.

„Na letošním ročníku E3 se mi nelíbily dvě věcí. Jednou z nich je přehnané násilí. Musíme jej přestat milovat. Nevěřím, že by mělo nějaký efekt. Fetišizujeme si ho a kombinujeme ho s přístupem mladistvých k sexualitě. Prostě mi to nepřijde vhodné a myslím si, že nám to do budoucna může přinést problémy,“ řekl v rozhovoru pro server Games Industry Warren Spector.

Spector ale rozhodně není člověk, který by násilí ve hrách úplně odmítal, vždyť vytvořil třeba sérii Deus Ex, v níž se akční scény také objevují. „Jasně, Deus Ex měl své násilné momenty, ty ale měly speciální záměr – vyvolat ve vás nepříjemný pocit. Nevím, jestli se to povedlo, ale dnes takový přístup ve hrách nevidím. Myslíme jako puberťáci a přitom se nazýváme dospělými. Jsem rád, že mohu pracovat ve společnosti, jako je Disney, kde takto nepracujeme,“ uvedl Spector.

Násilí ale nebylo jedinou věcí, která Warrena Spectora znepokojila. Známý vývojář se dále pozastavil nad neherními prezentacemi na velkých tiskových konferencích. „Odkdy je herní výstava místem, kde se představuje práce se službou Netflix? Když jsou hry na tiskovým konferencích tou nejméně zajímavou částí, máme také problém,“ myslí si Spector, který tak podobně jako my zkritizoval některé tiskové konference. Co si o názorech vývojářské legendy na letošní E3 myslíte vy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama