lide-se-skladaji-na-predchudce-falloutu
Novinka Lidé se skládají na předchůdce Falloutu

Lidé se skládají na předchůdce Falloutu

Ondřej Švára

Ondřej Švára

19. 3. 2012 15:06 9
Reklama

Již téměř půl druhého milionu dolarů se vybralo na budoucí RPG hru Wasteland 2. Crowdfundingový server Kickstarter se tedy po Adventure od Tima Shafera postará o štědré financování dalšího renomovaného herního projektu.

Wasteland 2 jako taktické RPG z top down pohledu je přímým následovníkem stejnojmenné postapokalyptické hry z roku 1988, kterou mnozí považují za duchovního předchůdce Falloutu.

Však také obě hry produkoval stejný člověk, Brian Fargo. A ten samý Fargo se nyní rozhodl Wasteland 2 oživit přes Kickstarter. Značka je totiž natolik zapomenutá, že nic jiného než veřejná sbírka mezi pamětníky a příznivci Falloutu ji nemohla přivézt zpátky k životu.

A přestože crowdfundingová kampaň oficiálně končí až za měsíc, již nyní přinesla projektu 1,38 milionu dolarů. Skoro o půl milionu tedy překročila původní devítisettisícový milestone a dá se očekávat, že se Wasteland při současném tempu alespoň příblíží výkonu Shaferovy Adventury. Ta na svůj vývoj shromáždila 3,3 milionu dolarů.

Lidé se skládají na předchůdce Falloutu
i Zdroj: Hrej.cz

Štědrá podpora více než pětadvaceti tisíců dárců nyní dovoluje autorskému týmu Wastelandu 2 angažovat i některé ikony herního developingu. Nechybí například hudební skladatel Mark Morgan, autor hudby pro Planescape Torment.

Chcete-li o projektu Wasteland vědět více, neváhejte se prokliknout na jeho kickstarterovský profil.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama