shepard-odstartuje-i-z-obce-cihost
Novinka Shepard odstartuje i z obce Čihošť

Shepard odstartuje i z obce Čihošť

Erik Omar

Erik Omar

1. 3. 2012 13:40 3
Reklama

Nejen ze světových metropolí, ale i z české obce Čihošť vzlétne Mass Effect ke hvězdám. Tentokrát však nepůjde o pouhé vynesení hry; do výšky kolem 30 tisíc metrů totiž vzlétne sonda Normandy SR2 s implementovanou kamerou. Ta bude mít za úkol naši modrou planetku vyfotit a následně na ní úspěšně přistát.

Celá akce by měla být iniciována nadšenci a amatéry, ovšem angažuje se i sama EA, která za necelý týden vydává očekávaný Mass Effect 3.

Let s kódovým označením OK-X001A se uskuteční již tuto neděli, přičemž zúčastnit se vypuštění může každý.

Více informací od občanského sdružení No:mad, pořadatelů akce, v pozvánce: „Rádi bychom Vás pozvali na vypuštění amatérské sondy Normandy SR2, které se uskuteční v neděli 4. března 2012 v 9,30 hod. v geometrickém středu České republiky u obce Čihošť. Cílem projektu je získat unikátní záběry planety Země ze stratosféry.

Sonda Normandy SR2 byla vyrobena v rámci Projektu Fénix v podání týmu No:mad a je pojmenována dle vesmírné lodi ze slavné videoherní série Mass Effect. Tým No:mad vyslal v září 2011 do stratosféry první amatérskou sondu české výroby a sonda Normandy SR2 získala jako první českou poznávací značku (OK-X001A), kterou musí být podobné lety nově povinně vybaveny.“

Kdo by chtěl vědět ještě víc, nechť zhlédne interaktivní plánek celého letu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama