novy-bioshock-nas-vrati-do-devadesatek
Novinka Nový BioShock nás vrátí do devadesátek

Nový BioShock nás vrátí do devadesátek

Erik Omar

Erik Omar

19. 1. 2012 13:51 2
Reklama

O tom, že se v BioShocku Infinite bude cestovat časem, už nějaký ten pátek víme. Až dnes jsme se však dozvěděli, že nebudeme cestovat pouze v rámci příběhu, ale i v rámci samotné hratelnosti. Oním pomyslným strojem času bude před momentem oznámený mód 1999. Jak název napovídá, "děvětadevadesátka" přizpůsobí hratelnost té, u níž jsme se vztekali, ale i bavili v devadesátých letech. Hráčům mladších ročníku, kteří možná nejsou v obraze, musí k pochopení stačit rovnice "90. léta = opravdu hardcore hry".

Jak píše samo studio Irrational v tiskové zprávě: „Mód 1999 je určený pro hráče, kterým se stýská po dnech, kdy hry vyžadovaly mnohem víc. Mód obsáhne prvky, na něž při normálním hraní BioShocku Infinite nenarazíte, nezávisle na obtížnosti."

“Chceme dát našim nejstarším a nejoddanějším hráčům šanci vrátit se k našim kořenům,” prozrazuje v tiskovce kreativní ředitel a tvář studia Ken Levine. “V módu 1999 se hráč neustále potýká s následky svých rozhodnutí. V BioShock Infinite se hráči budou muset také vypořádat s následky svých činů, ale v 1999 je ovlivní např. i výběr specializace,” dodává.

V podstatě to znamená, že bude v módu 1999 mnohem více záležet na tom, které vylepšení si pro své zbraně vyberete. Nepůjde tak hrát stylem “od všeho trochu”, zkrátka bude zapotřebí vybrat si jednu odnož, tu zdokonalovat a samozřejmě jí následně přizpůsobovat styl hraní.

Mód 1999 ovlivní nejen manažment zbraní, ale i nábojů a zdraví. Jakmile se hráč se zlou potáže, nepřeplácnou mu obrazovku žádné krvavé skvrny, ale rovnou nápis “Game Over”. Holt, stará dobrá devadesátá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama