ea-ma-smulu-zaloba-activisionu-plati
Novinka EA má smůlu, žaloba Activisionu platí

EA má smůlu, žaloba Activisionu platí

Ondřej Švára

Ondřej Švára

27. 12. 2011 14:13 5
Reklama

Kalifornský nejvyšší soud odmítl žádost vydavatelství Electronic Arts, aby byla shozena ze stolu žaloba Activisionu o čtyři sta milionů dolarů proti bývalým šéfům Infinity Ward Jasonu Westovi a Vincemu Zampellovi, kteří dnes pracují právě pro Electronic Arts.

Activision žaluje EA za průmyslovou špionáž, uskutečněnou právě přes dvojici West-Zampella, se kterými mělo Electronic Arts tajně spolupracovat ještě v době kdy byli zaměstnáni Activisionem a zrovna dokončovali bestseller Call of Duty: Modern Warfare 2. Vedení Activisionu se na jaře 2010 s oběma designéry ostře pohádalo a nechalo je propustit. Dvojice promptně přešla k Electronic Arts, které jim začalo dotovat nové studio Respawn Entertainment, tvořící zatím neznámou hru.

Soud mezi Activisionem a Electronic Arts vypukne v květnu 2012 bez ohledu na aktuální snahu Electronic Arts. Soudce Elihu Berle uvedl, že Activision předložil dostatek materiálu na to, aby se soud kauzou mohl zabývat a rozhodl, zda si EA skutečně počínalo protizákonně, pokud navázalo s Westem a Zampellou kontakt "o budoucím pracovním uplatnění" v době, kdy byli ještě zaměstnanci konkurenční firmy. West se Zampellou pro změnu žalují Activision o 36 milionů dolarů za nevyplacené bonusy z Modern Warfare 2.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama