souboje-gangu-v-multaku-maxe-payna-3
Novinka Souboje gangů v mulťáku Maxe Payna 3

Souboje gangů v mulťáku Maxe Payna 3

Marek Švrkala

Marek Švrkala

16. 12. 2011 14:47
Reklama

Akční série Max Payne byla vždy silně zaměřena na příběh. Nejinak tomu bude i u chystaného třetího dílu, v němž Maxe osud zavede až do daleké Brazílie. I přesto, že hra bude znovu klást důraz hlavně na poctivé single-playerové vyprávění, tvůrci připravují multiplayer. Ten se v sérii objeví vůbec poprvé, a tak trochu nevíme, co od něj čekat. Karty Rockstaru částečně odkryl Charlie Bewsher z Rockstaru, který si popovídal s novináři z IGN.

Americký server tak odhalil mód Gang Wars, v němž se hráči střetnou v různých misích založených na událostech z kampaně. Bewsher mód přiblížil na akci následující po směně drog, která se trochu zvrtla. Úkolem vašeho gangu bude odnést peníze v pytlích na určená místa, čemuž samozřejmě bude chtít soupeř zabránit. Přislíbena je velká variabilita podobných událostí, dějově je má vždy představit animovaný komiksový předěl a hlas Maxe. Tvůrci se snaží vyvážit hratelnost tak, aby žádný tým dlouhodobě nedominoval, úkoly se mají měnit a motivovat pařany do dalších kol.

Hráči multiplayeru budou moci využít různé speciální schopnosti (bursts), které se odemknou ziskem určitého počtu zkušenostních bodů. Kupříkladu „paranoia“ přinutí soupeře, aby své spoluhráče považoval za nepřátele, při aktivaci schopnosti „sneaky“ vás nepřátelé uvidí jako spoluhráče a díky „intuition“ bude možné sledovat siluety oponentů. Chybět nebude ani populární bullet time  pokud jej aktivujete, zpomalí se čas hráčům, kteří se ocitnou ve vašem zorném poli, což může hratelnost zajímavě ovlivnit.

Multiplayer se tak snaží částečně odlišit oproti tradičním postupům, a tak by mohl zaujmout i hráče, kteří mu obvykle neholdují. Už brzy bychom se měli dozvědět další podrobnosti, vždyť Max Payne 3 vyjde v březnu příštího roku, a to na PC, Xbox 360 a PlayStation 3.

Souboje gangů v mulťáku Maxe Payna 3
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama