sony-vyhrala-spor-o-odstraneni-other-os
Novinka Sony vyhrála spor o odstranění Other OS

Sony vyhrála spor o odstranění Other OS

Maggot

Maggot

14. 12. 2011 09:15
Reklama

PlayStation 3 byla zpočátku jediná herní konzole, která umožňovala oficiální cestou spouštět a instalovat další operační systémy, zejména pak ty od Linuxu. Ti šťouravější pak dokonce skrz Linux emulovali i chod Windows XP. Možnost instalace dalšího operačního systému byla pro mnoho zákazníků bernou mincí, proč si konzoli vůbec koupit, o to větším zklamáním si prošli, když byla tato možnost v jedné z aktualizací firmwaru odebrána.

Anthony Ventura byl jedním z uživatelů, který podal žalobu na základě odstranění položky a následného poškození kupní smlouvy a smluvních podmínek. Jak se ovšem zdá, k soudnímu řízení ani nedojde, jelikož okresní soudce státu Kalifornie žalobu zamítl z nedostatečného právního odůvodnění případu. Celá žaloba byla, dle slov samotného soudce, „postavená na základě osobních domněnek žalobce o špatnosti odstranění služby ze strany Sony, nebo, přesněji, donucení uživatele k výběru mezi aktivní funkcí Other OS a zamezení použití služby PlayStation Network, nebo jejího odstranění a využívání PSN skrze aktualizaci firmwaru.“

Argument soudu tak stojí na tom, že vy můžete dosud používat Other OS, jelikož si lze vybrat mezi instalací nové verze systémového softwaru a tedy následného zrušení služby. „V otázce uživatelské podpory a loajálnosti je to možná diskutabilní. Z hlediska právního ovšem žalobci selhali ve věci zformování teorie, na jejímž základě by byla Sony shledána vinnou.“ jsou slova žalobce. Žádné odškodnění se tedy nekoná.

Sony vyhrála spor o odstranění Other OS
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama