shigeru-miyamoto-chce-do-duchodou
Novinka Shigeru Miyamoto chce do důchodou?

Shigeru Miyamoto chce do důchodou?

Erik Omar

Erik Omar

8. 12. 2011 16:15
Reklama

On dnešního rána se dost řešilo, jak že to ten Miyamoto, tvůrce Maria a stěžejní postava Nintenda, myslel. V rozhovoru pro magazín Wired měl totiž údajně říct, že jde do důchodu. Přesněji, že přechází z pozice „stěžejní postavy“ do menší role, aby zase mohl sám nebo maximálně se skupinkou mladých vývojářu pracovat na novém projektu. V rozhovoru měl údajně pronést: „V kanceláří si stále dělám srandu z toho, že půjdu do důchodu, ale nemyslím tím, že půjdu pryč od vývoje videoher. Pouze tím myslím odstoupení z mé momentální pozice.“

Zpráva způsobila opravdu poprask a to nejen v diskuzích. Dokonce ani investoři Nintenda si nedokázali představit next-gen Zeldu, na které se určitě pracuje, bez Miyamoto a akcie společnosti tak klesly o celé dvě procenta. Reakce Nintenda na sebe logicky nenechala dlouho čekat.

„Nic z toho není pravda,“ ohradila se japonská firma. „Došlo nejspíš k pouhému nedorozumění. Říkal jen, že chce pracovat a předávat zkušeností mladším vývojářů,“ dodal mluvčí Nintenda. „V žádném případě nemá v úmyslu odstoupit z funkce,“ ujistil ještě jendou akcionáře mluvčí.

Kde je pravda, se dozvíme v nejbližších dnech. Vůbec bychom se však nedivili, kdyby Miyamoto opravdu chtěl odstoupit a vrátit se tak skrz práci v malém týmu (stále v rámci Nintenda) k atmosféře začátků sve káriéry. Je možné, že byl s Nintendem domluvený na době, kdy společně věc oznámí, ale ta měla přijít až za pár měsíců. Tak brzké a především nečekané prozrazení informace snížilo hodnotu akcií, a tak se je teď Nintendo snaží stabilizovat zpochybňováním výroků pronesených v rozhovoru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama