kniha-game-industry-asi-bude-pokracovat
Novinka Kniha Game Industry asi bude pokračovat

Kniha Game Industry asi bude pokračovat

Marek Švrkala

Marek Švrkala

2. 12. 2011 14:47 1
Reklama

V květnu letošního roku vyšla vůbec první ryze česká publikace o zákulisí domácí herní scény. Jan Jirkovský, jenž je znám třeba jako autor skvělé vesmírné střílečky Project Ignis, připravil zajímavou knihu, do níž svými příspěvky o různých aspektech vývoje počítačových her přispěli osobnosti, jako je Martin Zavřel, Stefan Durmek nebo Vít Haratek.

Přestože k financování Game Industry přispěli hlavně sponzoři, bylo velmi důležité, jak si kniha na trhu povede. Je vůbec o podobné publikace na našem trhu zájem? „Aktuálně (k prodejnosti do 31.10. 2011) jsme udali přes 370 kusů, z toho rovných 225 přes knižní sítě. Kniha byla vydána v nákladu 835 kusů s plánem, že od vydání 12. 5. 2011 by se do konce kalendářního roku měla prodat zhruba polovina nákladu (tj. 400 kusů), což dle aktuálních statistik vypadá více nežli reálně. Po počátečním boomu při vydání se nyní každý měsíc prodává kolem 20ti-30ti kusů,“ uvedl Jan Jirkovský v ekonomickém zhodnocení v článku na serveru České hry.

Kniha se částečně dostala do podvědomí veřejnosti, našla si cestu i mimo vývojáře a skalní příznivce naší herní scény. Je tak pochopitelné, že se v hlavách zainteresovaných lidí rodí nápady na pokračování. „Pokud nám bude štěstí přát a podaří se opět sehnat sponzory (opět výměnou za úhlednou reklamu/grafiku v knize), můžeme se všichni těšit na pokračování, které by mělo v rozsahu i poutavosti témat překonat svého předchůdce - neboť již teď máme v rukávu zajímavé nové osobnosti (ovšem spolupráce samozřejmě primárně bude s veterány předchozího dílu) a nová témata,“ naznačil Jirkovský. Držíme palce!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama