autorka-gears-of-war-pry-hry-nehraje
Novinka Autorka Gears of War prý hry nehraje

Autorka Gears of War prý hry nehraje

Ondřej Švára

Ondřej Švára

30. 11. 2011 09:30
Reklama

"Nejsem ten typ, který by se hnal do obchodu pro novou FIFU. Vlastně hry nehraji vůbec," říká Karen Traviss, autorka knih na motivy Gears of War, Halo či Star Wars.

Traviss tvrdí, že právě neznalost herních zákonitostí jí pomáhá tvořit kvalitní příběhy pro papír. "Čím méně toho o hraní vím, tím lépe se mi na herní témata příběhy tvoří. Potřebuji ke hrám přistupovat nezaujatě, odtažitě," vysvětluje britská spisovatelka, která začala publikovat v roce 2004,

Autorka Gears of War prý hry nehraje
i Zdroj: Hrej.cz

Detaily k jednotlivým herním značkám čerpá spíše ze svých dojmů, nikoliv ze samotného hraní. "Zápletky tvořím na základě vizuality, na základě výtvarného umění a stylu. Obrázky z her jsou mým nejdůležitějším zdrojem nápadů. Stejně jako si vojáci zrekognoskují frontu z průzkumných leteckých snímků, tak já se dívám na artworky," říká Traviss.

Jejím nejoblíbenějším tématem je epická sci-fi akce a poslední dílo se nese plně v tomto duchu. Je to román Halo: Glasslands z letošního října.

Se "světem obrázků" z Gears of War je však spojena mnohem úžeji. Pokud nevíte, kdo napsal samotný příběh do Gears of War 3, pak to byla právě ona.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama