polovina-americkych-mrnousu-hraje-hry
Novinka Polovina amerických mrňousů hraje hry

Polovina amerických mrňousů hraje hry

Ondřej Švára

Ondřej Švára

31. 10. 2011 10:07
Reklama

Polovina amerických dětí ve věku osmi let, nebo nižším, už má zkušenosti s videohrami a některé dokonce hrají pravidelně. Sociální studii provedla nezisková organizace Common Sense Media a svá zjištění publikovala v pdf dokumentu.

Polovina amerických mrňousů hraje hry
i Zdroj: Hrej.cz

Výzkum ukázal, že digitální hru si v nějaké formě zkusilo již 44 procent dětí v útlém věku od dvou do čtyř let a pak 81 procent starších mezi pěti až osmi lety.

Studie tak mimochodem ukazuje, že malé americké děti mají velmi snadný přístup k různým mobilním platformám, neboť v USA je klasický herní počítač samozřejmě minoritní platformou. Ke konzolím si pak děti v průměrů sedají, jakmile dovrší čtvrtý rok života. Sedmnáct procent jich denně.

"Dnes - dvacet let po vynálezu World Wide Webu, třináct let po uvedení Google Search, osm let po startu první celosvětové sociální sítě, šest let po prvním videu na YouTube, čtyři roky po zavedení prvního dotykového smartphonu, tři roky po otevření prvního App Store a něco málo přes rok po prvním iPadu, se přístup dětí k digitálním médiím vyvíjí rychlosti blesku a přijímají je ve stále útlejším věku," píší autoři studie. K tématu samozřejmě pořádají i přednášky:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama