ea-chtelo-ovlivnit-recenze-battlefieldu-3
Novinka EA chtělo ovlivnit recenze Battlefieldu 3

EA chtělo ovlivnit recenze Battlefieldu 3

Ondřej Švára

Ondřej Švára

19. 10. 2011 07:47
Reklama

Battlefield 3 oficiálně vychází až příští týden, ovšem Electronic Arts už nyní musí kvůli němu řešit první velkou ostudu. Respektive kvůli přístupu svého marketingového střediska, které se rozhodlo lustrovat zahraniční magazíny ve snaze ovlivnit výběr redaktorů pro budoucí recenze hry. Tato praxe se měla v minulých dnech odehrávat zejména ve Skandinávii.

EA se v oběžníku redakcí ptalo na kontakt budoucích recenzentů Battlefieldu a několika otázkami zjišťovalo, jaký je jejich vztah ke starším dílům série, jaké mají pocity z novinkové bety a jak vnímají konkurenční sérii Modern Warfare, lépe řečeno, zda raději nepreferují ji a nejsou jejími fanoušky. Na základě těchto otázek a následných odpovědí pak byla řada žádostí o review kopie hry zamítnuta. Na blacklistu se například ocitly norské magazíny Gamer.no nebo GameReactor, které se rozhodly o podivných praktikách Electronic Arts informovat.

EA chtělo ovlivnit recenze Battlefieldu 3
i Zdroj: Hrej.cz

Dotazníkovou akci EA označuje renomovaný norský novinář Gunnar Bodahl-Johansen za zcela nepřijatelnou. "Jestliže má být tohle normální, pak je to smutný obrázek jak o Electronic Arts, tak také o herní novinařině jako celku," říká člen norského institutu pro žurnalistiku. Poukazuje samozřejmě na to, že řada redakcí na základě dálkového výslechu review kopii obdržela.

Electronic Arts se již za celou událost oficiálně omlouvá. "Ten dotazník byla chyba a už se to nebude opakovat. Není to nic, v čem bychom hodlali pokračovat," vyjádřil se marketingový manažer EA Norway Oliver Sveen. Pachuť po chorobném chtíči EA porazit Activision za každou cenu ale zůstává.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama