studia-pracuji-na-hrach-pro-dalsi-xbox
Novinka Studia pracují na hrách pro další Xbox

Studia pracují na hrách pro další Xbox

Maggot

Maggot

5. 10. 2011 07:40
Reklama

O nástupcích aktuální generace konzolí se nemusí nutně mluvit, abychom všichni věděli, že se na nich zkrátka dělá, ať už se nachází ve fázi plánů, myšlenek nebo hotových prototypů. Doba, kdy bude muset jak Sony, tak Microsoft oznámit nové kousky, se blíží hrozivým tempem a magazín Xbox World, zdá se, má informace, které se šíří světem stejně rychle jako HIV, byť je v tuto chvíli nelze ověřit. Klíčová studia Lionhead, Rare a Turn 10 totiž údajně pracují na nových hrách pro další generaci Xboxu, která by se dle některých zdrojů měla objevit již na příští E3. Je vcelku logické, že ti nejlepší vývojáři začínají pracovat na nových hrách delší dobu před launchem samotné konzole. O co ale jde?

Turn 10, jejichž závodní série Forza Motorsport se za týden dočká čtvrtého dílu (u nás recenze již zítra), by mohlo makat na pátém díle, zatímco Rare, známí díky plošinovce Banjo-Kazooie, údajně pracují na titulu určeném pro dospělé publikum. Ani tvůrci veleúspěšné série Gears of War nebyli ušetřeni, dle magazínu se totiž proslýchá, že jsou to opět oni, kteří připravují čtvrtý díl, s datem vydání nastřeleným na rok 2013. Ačkoliv mohou tyto spekulace momentálně znít vtipně, pravda je ovšem taková, že čas se krátí a pokud se Microsoft skutečně chystá odhalit novou konzoli již příští rok, bude s ní zaručeně muset demonstrovat i nějaký software. Čas rozhodne!

Lionhead donedávna pracovali na zmraženém projektu Milo pro pohybový ovladač Kinect - osvěžte si mysli ukázkou toho, jak se to očividně dělat nemá.

Turn 10 během E3 2009 předvedli i technické demo založené na závodní Forze, kde demonstrovali ovládání pohybem a hlasem. Ačkoliv čtvrtý díl těchto technických kvalit samozřejmě nedosahuje, mohla by takhle vypadat Forza na nové generaci?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama