ea-potvrdilo-nove-syndicate
Novinka EA potvrdilo nové Syndicate

EA potvrdilo nové Syndicate

Ondřej Švára

Ondřej Švára

12. 9. 2011 05:21
Reklama

Update: Electronic Arts nakonec oficiálně potvrzují vydání Syndicate. A to již na první kvartál příštího roku pro PC, PlayStation 3 a Xbox 360.

--------------

Jen na velmi krátkou dobu se v digitálním obchodu Origin objevily nové informace a screenshoty ke hře Syndicate, léta diskutovanému nástupci originální cyberpunkové značky z let 1993 a 1996. Electronic Arts sice okamžitě informační materiál stáhli, ale že je nástupce kdysi legendární realtime strategie opravdu ve vývoji, již dnes nelze popřít.

Žánrově by se však nová hra měla přiklánět ke klasické 3D akci s důrazem na adventurní a RPG prvky. Nasvědčují tomu nejen screenshoty a plnohodnotně vyprávěný příběh z pera Richarda Morgana (scénář pro Crysis 2), či prozrazená inklinace hry ke kooperativnímu multiplayeru až pro čtyři spolupracující osoby, ale i samotný fakt, že nové Syndicate vyvíjejí švédští Starbreeze, autoři temných akčních her Enclave a Chronicles of Riddick.

„V Syndicate je naším cílem nabídnout akční střílečku moderního střihu dnešním hráčům i fanouškům originálu,“ uvedl Jeff Gamon, výkonný producent vydavatelství EA Partners.

EA potvrdilo nové Syndicate
i Zdroj: Hrej.cz

Dějové pozadí nového Syndicate brousí hrany augmentové realitě. Lidstvo podle scénáře bude žít v roce 2069 ve světě, který ekonomicky a sociálně ovládají takzvané syndikáty, tojsou komerční společnosti, nabízející člověkudosud netušenou službu - život takový, jaký si opravdu přeje, a o své zákazníky bojují různě výhodnými nabídkami. Jejich společnou stinnou stránkou je však naprostá informační indiskrétnost. Syndikáty o svých klientech zrkátka vědí naprosto vše a nebojí se to ve správnou chvíli použít. De facto přebírají nad lidstvem kontrolu.

Syndikáty manipulují se svými svěřenci ve jménu konkurenčního boje a jak takové praktiky asi mohou vypadat, zjistíte v kůži kyberčlověka Milese Kila, obchodního zástupce syndikátu Eurocorp. Kilo díky svým zvláštním schopnostem souhrnně označovaným jako "Chip Enchanced gameplay" umí nejen zpomalovat čas, ale hlavně a doslova vidět skrz lidi a vysávat z nich potřebné informace.

Jaký však bude opravdový cíl a zápletka Syndicate, zatím nevíme. Každopádně hlavní roli budou hrát násilí, vyhrožování, korupce, prostě něco na způsob českého fotbalového bafuňářství, akorát že z padesát let vzdálené budoucnosti. Více informací snad získáme na aktuálním Tokyo Game Show.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama