studio-2k-czech-opustilo-40-zamestnancu
Novinka Studio 2K Czech opustilo 40 zaměstnanců

Studio 2K Czech opustilo 40 zaměstnanců

Marek Švrkala

Marek Švrkala

1. 9. 2011 13:55 3
Reklama

Už včera se spekulovalo o tom, že české vývojářské studio 2K Czech propustilo kolem 40 zaměstnanců. Dnes můžeme tuto informaci považovat za oficiální, vydavatelství 2K Games ji totiž potvrdilo a vysvětlilo. „Studio 2K Czech restrukturalizovalo svoje zdroje, aby zefektivnilo proces vývoje, snížilo náklady a zmaximalizovalo výkon studia. To vedlo ve zrušení přibližně 40 pracovních míst, což primárně zasáhlo pobočku 2K Czech v Brně. Přestože šlo o obtížné rozhodnutí, věříme, že z něj budeme dlouhodobě těžit,“ napsal zástupce 2K Games v tiskovém prohlášení. Vedle Brna propouštění postihlo rovněž pražskou pobočku studia, kde podle kuloárních informací dostalo výpověď deset lidí.

Z původních 200 zaměstnanců tak 2K Czech opustila téměř čtvrtina. O osud her se ale obávat nemáme, význam bývalých Illusion Softworks prý propouštění neohrozí. „Náš cíl, tedy vytvářet videohry na světové úrovni, zůstává nezměněn,“ uvedlo dále v prohlášení vydavatelství 2K Games a jeho mateřská společnost Take-Two.

Šikulové z 2K Czech letos vytvořilo kvalitní a komerčně úspěšnou tenisovou simulaci Top Spin 4. V loňském roce studio po několika letech vývoje dokončilo druhý díl oblíbené akční hry Mafia, jejíž další pokračování je podle zákulisních informací již v přípravě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama