ubisoft-odstrani-drm-ochranu-from-dust
Novinka Ubisoft odstraní DRM ochranu From Dust

Ubisoft odstraní DRM ochranu From Dust

Marek Švrkala

Marek Švrkala

24. 8. 2011 17:23 8
Reklama

Aktualizováno: Ubisoft se nepříjemnou záležitost kolem dezinformací u ochrany PC verze From Dust snaží řešit, jak jen to jde. Pokud jste si tak From Dust koupili na Steamu, podle informací serveru Rock Paper Shotgun máte možnost refundace utracených peněz. Steam tak utracenou částku zájemcům, které obsažená ochrana rozladila a nechtějí čekat na patch, za zatím neupřesněných podmínek vrátí zpátky, což je v rámci této služby mimořádná událost.

Původní zpráva: Očekávaná božská simulace From Dust měla původně vyjít v červenci simultánně na PC a konzoli Xbox 360, PC verzi ale nakonec Ubisoft odložil až na polovinu srpna. Hra ale mnohé poctivé PCčkáře rozladila, navzdory původním informacím se totiž kvůli DRM ochraně hráči při spuštění hry museli připojit k internetu, což opět vzbudilo vlnu nevole. Navíc PC verze From Dust obsahovala i mnoho technických nedostatků a bugů.

Ubisoft se po tlaku veřejnosti rozhodl od kontroverzní ochrany u tohoto single-playerového titulu upustit a pomocí automatického updatu ji odstranit. „Náš technický tým pracuje na patchi, který by měl vyjít zhruba během dvou týdnů. Odstraní nutnost online přihlášení. Čas pro vývojáře je potřeba, abychom se ujistili, že všichni kdo už hrají a mají hru uloženou na našich serverech, si svůj save game přenesou přímo na svůj počítač,“ napsal zástupce Ubisoftu v prohlášení na fóru společnosti. Zda patch odstraní také zmíněné nedostatky PC verze zatím není jasné. Už nyní vám ale určitě můžeme doporučit From Dust pro Xbox 360, na této konzoli je sázkou na jistotu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama