men-of-war-brzy-zamiri-do-vietnamu
Novinka Men Of War brzy zamíří do Vietnamu

Men Of War brzy zamíří do Vietnamu

Marek Švrkala

Marek Švrkala

24. 8. 2011 15:54
Reklama

Série Men of War o sobě naposledy dala výrazněji vědět v únoru letošního roku, když vyšel samostatně hratelný datadisk Men of War: Assault Squad. Brzy přijde na řadu další samostatný datadisk, který sérii taktických válečných akcí přenese do období války ve Vietnamu. Jako Men of War: Vietnam vyjde 9. září tohoto roku exkluzivně na PC.

Hra bude pokračovat v tradiční hratelnosti série Men of War, kterou obohatí o prvky vycházejícího z nového prostředí a vylepšeného herního enginu. Přenesete se tak do roku 1968, kdy konflikt v oblasti zuřil. Tvůrci připravili dvě příběhové kampaně – za jednotky USA a Vietcongu. V případě kampaně za Spojené státy se zmocníte pěti členů speciálních jednotek, z nichž každý má jinou specializaci. Vojáci se v některých misích musí spolehnout sami na sebe, jindy jim pomůžou spojenci. Kampaň za druhou stranu vás staví do role čtyř přeživších (dva vojáci Vietcongu a dva sovětští poradci) v hloubi nepřátelského území. Bez jakéhokoli rádiového spojení nebo vozidel se musíte dostat zpátky.

Mise mají být variabilní a nápadité – od větších přestřelek se tak dostanete třeba k záchraně zajatců. Designéři chtějí využít možnosti džungle, která je jako stvořená pro různé taktiky. Budete se moci schovávat za předměty, ovšem pozor jak dlouho vydrží, prostředí je totiž zničitelné. Samozřejmostí je pak ta správná dobová atmosféra – přispět by k ní mělo věrné ztvárnění dobových zbraní a dalších reálií. Fanoušky určitě potěší také kvalitní hudba z šedesátých let.

Připojujeme čerstvý vývojářský deníček, v němž stylově oblečený šéf celého projektu poukazuje na hlavní přednosti hry. Naše dojmy ze všech chystaných projektů značky Men of War si můžete přečíst v tomto souhrnu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama