v-f1-2011-se-bude-prohanet-safety-car
Novinka V F1 2011 se bude prohánět safety car

V F1 2011 se bude prohánět safety car

Marek Švrkala

Marek Švrkala

17. 8. 2011 09:03
Reklama

Nedílnou součástí závodů Formule 1 je safety car. Blikající vozidlo na okruh vyjede z důvodu nehody, nečistot na trati nebo jiného problému, který ohrožuje bezpečnost závodníků. Jezdci jsou pak nuceni zpomalit a nesmí předjíždět. Tradiční součást závodů F1 ale v jinak velmi vydařené loňské videoherní simulaci od britských Codemasters chyběla. V chystaném letošním ročníku se ovšem safety car už objeví.

„Okay, okay... Safety car je v letošním ročníku. Bude to super,“ napsal na Twitteru Steve Hood, hlavní designér birminghamského studia, které má v Codemasters hru na starosti. Jeho tweet pak potvrdil ještě Andy Gray, který ukázal také první obrázek. Vývojáři z Codies tak vyslechli prosby hráčů a do dalšího ročníku oficiální videohry Formule 1 vytoužený safety car vložili.

F1 2011 vychází pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3 23. září tohoto roku. Verze pro handheldy Nintendo 3DS a PS Vita budou následovat později. Vedle svého stěžejního projektu chlapíci z Codemasters připravují ještě free-to-play onlinovovou verzi F1 Online: The Game. Na GamesComu o obou projektech určitě získáme nové informace, a tak se můžete těšit, že vám je brzy naservírujeme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama