v-cr-probehne-kvalifikace-ms-v-pc-hrach
Novinka V ČR proběhne kvalifikace MS v PC hrách

V ČR proběhne kvalifikace MS v PC hrách

Marek Švrkala

Marek Švrkala

16. 8. 2011 22:14 1
Reklama

V polovině srpna se čeští hráči PC her dozvěděli fantastickou zprávu. Herní portál Grunex.com zakoupil licenci na turnaj Electronic Sports World Cup (zkráceně ESWC), který je považován za Mistrovství světa v PC hrách. Turnaj ESWC patří mezi 2 nejprestižnější světové turnaje v PC hrách. Nemusíme tedy zdůrazňovat, že českým hráčům vznikla nová motivace - zúčastnit se kvalifikací a následně reprezentovat ČR na světovém grandfinále v Paříži!

Tento rok proběhne již 8. ročník turnaje Electronic Sports World Cup (zkráceně ESWC), který se uskuteční na největším francouzském herním festivalu s názvem Paris Games Week. Tento atraktivní světový turnaj v PC hrách se bude rozprostírat na ploše 6 tisíc metrů čtverečních! Letošní grandfinále ESWC bude hostit místo s názvem Porte de Versailles, které v Paříži patří mezi ty nejatraktivnější lokality. Grandfinále ESWC se uskuteční od 21. do 25. října 2011 a celková finanční odměna pro hráče je v přepočtu necelé 4 miliony korun! Neuvěřitelná částka, že? Tento projekt v pozici generálního partnera podpořila společnost BenQ, která vyrábí monitory a je také jedničkou na trhu s DLP projektory. Druhým generálním partnerem jsou energetické nápoje Big Shock! K energeťákům se pojí i jedna zajímavost... Pití energeťáků u hraní PC her je stejně tradiční, jako například klasická pánská kombinace pivo a fotbal. Každá komunita má zkrátka svou kulturu.


V ČR proběhne kvalifikace MS v PC hrách
i Zdroj: Hrej.cz


Mistrovství světa v PC hrách proběhne stejným způsobem, jako v klasických sportech

Stejně, jako například ve fotbale, i v PC hrách probíhají lokální kvalifikace. Organizátor oficiální české ESWC kvalifikace, herní portál Grunex.com, se rozhodl uspořádat celkem 5 online kvalifikací, tedy online turnajů, z nichž postoupí 8 nejlepších hráčů na offline finále, které proběhne 28. září v pražské počítačové herně BattleZone. Oficiální hry české kvalifikace jsou oblíbená strategická hra StarCraft 2 a nejznámější fotbalový simulátor FIFA 11, která se hraje na konzoli PlayStation 3. Vítězové českých kvalifikací v obou hrách získají možnost startovat v pařížském grandfinále ESWC, letenku do Paříže, ubytování se stravou a samozřejmě dres ČR. Stejně, jako reprezentanti v klasických sportech. Skvělou sportovní atmosféru očekáváme také v Paříži, protože organizátoři u hlavní arény postaví tribunu pro 1 500 diváků.

V ČR proběhne kvalifikace MS v PC hrách
i Zdroj: Hrej.cz

Českou ESWC kvalifikaci podporuje také značka Sennheiser, kterou můžete znát jako výrobce vynikajících sluchátek a to nejen jako headsetů pro hráče. Za zmínku také stojí datum 30. září 2011, kdy vyjde nová hra FIFA 12, která je nejočekávanější sportovní hrou za několik posledních let. Dle prvních informací by to měl být nejlepší fotbalový simulátor, který jste kdy mohli hrát. Nechme se tedy překvapit, každopádně celá ESWC kvalifikace se uskuteční v aktuálním díle FIFA 11.

Online kvalifikace startují již v sobotu

První online kvalifikační turnaj proběhne na portálu Grunex.com již tuto sobotu a čtyři další online kvalifikace budou probíhat vždy v sobotu, až do 17. září. Jste fanoušci počítačových her a chcete si zkusit virtuální soutěžní atmosféru? Přihlašte se do české ESWC kvalifikace, která je otevřena pro všechny! Kompletní informace najdete na stránce http://eswc.grunex.com nebo na FaceBook skupině s názvem ESWC Česká republika.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama