v-norsku-z-prodeje-stahuji-51-akcnich-her
Novinka V Norsku z prodeje stahují 51 akčních her

V Norsku z prodeje stahují 51 akčních her

Erik Omar

Erik Omar

29. 7. 2011 17:24 25
Reklama

Všichni víme, co se stalo v Norsku. Většina z nás pak už od samého prvopočátku předpokládala, že přijde na masmédii oblíbené spojování hrůzného činu s videohrami. Netrvalo také dlouho a všude se začaly objevovat informace o tom, že norský terorista hrál MMORPG World of Warcraft a svůj čin nacvičoval v oblíbené FPS Modern Warfare. To, že sám terorista ve svém manifestu píše o WoW ve zcela jiném kontextu už samozřejmě nikoho nezajímá. A nakonec i o použití MW jakožto virtuálního cvičiště lze silně pochybovat (navíc vyšlo najevo, že byl norský masový vrah cvičen v polovojenském táboře v Bělorusku).

I přes všechny fakta však norský obchodní řetězec Coop stáhl z prodeje celkem 51 akčních titulů, WoW a MW nevyjímaje. „Rozhodnutí stáhnou určité hry bylo učiněno poté, co jsme si uvědomili rozsah útoku,“ prohlásil mluvčí společnosti.

Vzhledem k ekonomické stránce věci jde o dočasné opatření. Na druhou stranu mluvčí Coopu dodal: „Musíme si velmi pečlivě promyslet, kdy tyto hry vrátíme do prodeje. Na ekonomickou stránku věci se však neohlížíme.“

Z jedné strany nepochopitelné. Z té druhé už méně. Ovšem kdybychom měli jít do podobných extrému, mohli bychom zakázat např. i Václava Klause, jehož jméno (stejně jako jména dvou výše zmiňovaných her) figuruje ve vrahově manifestu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama