garry-s-mod-se-prodal-jiz-milionkrat
Novinka Garry´s Mod se prodal již milionkrát

Garry´s Mod se prodal již milionkrát

Ondřej Švára

Ondřej Švára

26. 7. 2011 13:59 2
Reklama

Jeden z nejznámějších módů na half-lifovském Source enginu Garry´s Mod slaví jeden milion stažení. Kulaté prodejní jubileum hrdě oznámil autor modifikace Garry Newman, jehož dílo je k dispozici na Steamu již od roku 2006 a dnes jej lze koupit buď samostatně za osm euro, anebo v kombinaci s některou hrou založenou na Source, například s Counter Strikem.

Garry´s Mod je sandboxová hra, kde uživatel zkouší, kam až sahají hranice experimentování s herní fyzikou. Narozdíl od jiných her či modů nemá Garry´s Mod žádný konkrétní cíl, jde o hru bez pravidel s volným polem působnosti. "A ačkoliv jsem pod ním podepsán, mod je spíše výsledkem dlouhodobého vylepšování od mnoha jiných lidí, především těch z Valve a Steamu, bez jejichž pomoci by dnes nefungoval," říká Newman. A dále nezapomíná na bezejmenné autory mnoha vtipných screenshotů a videí, na bug reportéry a na další, kteří měli zájem mód neustále vylepšovat nebo na něj alespoň poutat pozornost. Newman také řekl, že měl pro příležitost miliontého stažení připraven tajný bonusový patch, ten však ještě není hotový.

I přes velký úspěch není Garry´s Mod úplným indie rekordmanem. Například Minecraft si za jeden rok koupily tři miliony uživatelů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama