nintendo-obvineno-z-kradeze-full-3d
Novinka Nintendo obviněno z krádeže full 3D

Nintendo obviněno z krádeže full 3D

Ondřej Švára

Ondřej Švára

7. 7. 2011 07:24 6
Reklama

Společnost Tomita Technologies, založená bývalý zaměstnancem Sony, žaluje Nintendo za zneužití patentu k 3D stereoskopické technologii, které nejsou potřeba speciální brýle. Takový systém se objevil v handheldu Nintendo 3DS, Tomita Technologies však tvrdí, že neoprávněně. Argumentuje patentem číslo 7417664 pro “Stereoscopic Image Picking Up and Display System Based Upon Optical Axes Cross-Point Information.” Jinak řečeno jde o patent skutečně se týkající 3D obrazu, který lidské oko může vnímat i bez pomoci pomocných čoček.

Tomita se o patent snažil od roku 2003 a v roce 2008 mu byl přiznán a zaregistrován. Nintendo čelí soudním obviněním tohoto druhu naprosto rutinně. Bylo žalováno v podstatě za vše od designu Wii ovladače přes kamery na DSi po cvičení s Wii fit.

Každopádně, stereoskopické 3D zobrazení má podporovat i nová konzole Wii U. Vzhledem k tomu, že Wii U zobrazuje hraní nadvakrát, tedy jak na obrazovce gamepadu, tak i na velké televizi, není úplně jasné, jak Nintendo technologie pro oba zobrazovače zkombinuje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama