l-a-noire-ocima-skutecneho-detektiva
Novinka L.A. Noire očima skutečného detektiva

L.A. Noire očima skutečného detektiva

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

4. 7. 2011 08:38
Reklama

Kolegové ze serveru G4TV přišli se zajímavým videem, v rámci kterého odpovídá Skip Bauchmana, bývalý losangeleský detektiv, na otázky hráčů ohledně realistických momentů ve hře L.A. Noire. Bauchman si hru zahrál a rozpovídal se o tom, co odlišuje skutečnost od filmů a her.

První věcí, která se mu nelíbí, je zacházení s těly a doličnými předměty. Ve skutečnosti je nutné neposkvrnit je žádnými jinými otisky, s čímž si ale Cole ve hře příliš hlavu neláme. Další věcí je například kariérní postup, který nepodléhá jen nějakým vrtochům aktuálních šéfů, ale je ve skutečnosti velmi formální záležitostí postavenou na základě nejrůznějších testů a dotazníků.

Chybět nesměly samozřejmě i komentáře na konto divoké jízdy městem v momentě, kdy policejní vůz jede pouze k nějakému rozhovoru a není součástí automobilové honičky – za každý náraz a sraženou osobu bude řidič trestán bez ohledu na to, zda je policista, nebo ne. A co se týče vypůjčování aut od nic netušících civilistů? Bauchman sám říká, že je to jen o štěstí a přidává vlastní zkušenost: „Podívejte, jsem velký černoch s pistolí a odznakem, jenže na ulici jsem jen velký černoch s pistolí. Pokud na někoho namířím, bude si v první řadě myslet, že ho chci okrást. Takže hodně štěstí s tímhle.“

Na druhou stranu je jasné, že některé věci se ve čtyřicátých, padesátých letech praktikovaly jinak a pořád je L.A. Noire pouze hra, která by měla být v těchto mantinelech chápána.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama