miyamoto-je-nadseny-z-funkci-wii-u
Novinka Miyamoto je nadšený z funkcí Wii U

Miyamoto je nadšený z funkcí Wii U

Ondřej Švára

Ondřej Švára

22. 6. 2011 07:08 4
Reklama

O nových možnostech interakce s hrami se rozhovořil japonský designér Shigeru Miyamoto (Zelda, Mario). Řeč byla pochopitelně o ovladači k nové konzoli Wii U od Nintenda, která se dostane na trh příští rok. Gamepad s vlastní obrazovkou připomínající spíše tablet podle Miyamota dokonale změní způsob, jakým člověk vnímá obyčejnou televizi v obýváku. "Nikdy například nebylo možné vstát a malovat na obrazovku. Ale s tímhle gamepadem v ruce to možné bude. Nakreslete něco a pak to pošlete rovnou na velkou obrazovku," předjímá Miyamoto nové možnosti zábavy hlavně pro děti.

Dospělí prý budou ohromeni některými novými způsoby v ovládání samotných her. Zatímco na PS Vita jsme viděli v akci gyroskopy a dotykové ovládání prakticky ve všech herních žánrech, ovladač Wii U prý vynikne hlavně v 3D akcích. O to například zaměřováním podle toho jak se člověk hýbe a naklání ve skutečnosti. "A pak opět může využít spolupráce s normální televizí. Když se připojí na síť, může na velkou obrazovku poslat živý gameplay jiných hráčů a sám hrát na malém," říká Shigeru Miyamoto.

Všechny zmíněné funkce se zatím zdají spíše podivné, než aby vzbudily nefalšovaný úžas. Na druhou stranu Miyamoto nedělá Nintendu bezduchou reklamu, neboť jako klíčový vývojář již s novým hardwarem pracuje a do éteru zatím pouští pouze střípky, které mu společnost dovolí.

Níže sledujte video z odhalené konzole.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama