ea-vyhralo-spor-s-potomky-lupice
Novinka EA vyhrálo spor s potomky lupiče

EA vyhrálo spor s potomky lupiče

Ondřej Švára

Ondřej Švára

22. 6. 2011 07:44
Reklama

Velmi pikantní soudní tahanici dovedlo do zdárného konce Electronic Arts, které bylo zažalováno příbuznými slavného bankovního lupiče Johna Dillingera o neoprávněné použití názvu Dillinger pro automatické zbraně ve hrách Godfather a Godfather II. Soudce Jane Magnus-Stinson při závěrečném líčení v Indianě dal za pravdu vydavateli, že obecné označení Dillinger je ve společnosti již natolik ustálené, že by zákaz jeho použití byl v rozporu se svobodou slova. Asociace Dillinger LLC, zastupující vnuka nevlastní Dillingerovy sestry, žádalo po EA miliony dolarů odškodného.

Zbraň Dillinger se objevila v prvním Godfatherovi jako klasický "Tommy gun" (Thomspon), ve druhém si jej pak hráči mohli koupit za čtyři dolary v DLC jako "Modern Dillinger".

John Dillinger byl americký bankovní lupič z meziválečného období. V roce 1933 dokázal vyloupit sedm peněžních ústavů. Do dějin vešel především jako zloděj-gentleman. Veřejnost jej vnímala pozitivně, při přepadávání se prý představoval a když propouštěl rukojmí, potřásal si s nimi rukou. V Nashvillu má Dillinger své vlastní muzeum.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama