west-a-zampella-zaluji-activision
Novinka West a Zampella žalují Activision

West a Zampella žalují Activision

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

20. 6. 2011 14:48 2
Reklama

Na akci, kterou před lety rozpoutala ochranka Activisionu ve studiu Infinity Ward, asi nejde zapomenout. Kvůli údajnému porušení kontraktu byli tehdy pozváni na kobereček šéfové vývojářů, West a Zampella, aby se z nich ještě tentýž den stali nezaměstnaní. Kolem celé kauzy to ale vře i nyní, kdy se oběma stranám podařilo nashromáždit dostatek důkazů a materiálu obecně, aby mohl proběhnout regulérní soudní proces.

Nejprve tedy žalují West a Zampella společnost Activision, a to hned v několika bodech. Vše se totiž netočí jen kolem dosud nevyplacených 125 milionů dolarů, které jim Activision dluží na odměnách, ale také na přístupu ke značce Call of Duty a možnost alespoň částečně určovat směr jejího vývoje.

Z druhé strany se Activision připravuje na žalobu proti zmiňovanému duu, a to zejména proto, že neoprávněně jednali s Electronic Arts o možné spolupráci, což zakazoval podepsaný kontrakt. Lidem z Activisionu se navíc nelíbí, že West ani Zampella dosud nepodepsali protokoly, v nichž se píše, že Activisionu vrací veškerý propůjčený majetek spojený s vývojem hry, a to včetně zdrojového kódu Call of Duty. To všechno je pak vyčísleno na sumu 400 milionů dolarů, odpovídající škodě v podobě ušlého zisku a nespecifikovaného rizika.

Pro nás, smrtelníky, to znamená jediné – koncem letošního, případně začátkem příštího roku proběhnou tyto procesy, jejichž výsledek do značné míry ovlivní budoucnost Call of Duty a osud studia Respawn, které si West se Zampellou založili na truc s podporou Electronic Arts v rámci programu EA Partners.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama