valka-svetu-se-chysta-na-xbla-a-psn
Novinka Válka světů se chystá na XBLA a PSN

Válka světů se chystá na XBLA a PSN

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

16. 6. 2011 07:51
Reklama

Jedna z nejlepších knih, která kdy spatřila světlo světa a naprostý základ pro všechny pozdější sci-fi romány/filmy/hry, se jmenuje Válka světů. Zdá se to neuvěřitelné, ale objevila se na trhu už v roce 1898. Za svou slávu ovšem vděčí jednak brilantnímu převedení do rozhlasové hry v podání Orsona Wellese (1938) a také filmovému zpracování z roku 1953. Nejnovější verzi s Tomem Cruisem v hlavní roli taktně přeskočíme, ačkoliv to nebyl úplně špatný film, ok? Každopádně řeč zde bude o její herní adaptaci. Pamětníci si jistě vzpomenou na třináct let starou strategii, vycházející ovšem z muzikálu Jeffa Waynea, někteří zase na PlayStationovou řežbu.

To, s čím přichází lidé ze studia Other Ocean je ale něco úplně jiného. Stahovatelný titul War of the Worlds se chystá vyjít na Xbox Live Arcade a PlayStation Network ještě v průběhu tohoto roku. A podle prvních obrázků se bude jednat o konkurenta Shadow Complexu a Limba, neboť žánr bude čistě dvourozměrná plošinovka. Stačí ale letmý pohled na grafické zpracování a zahoříte stejnou geekovskou vášní, jako my. To ale není vše. Vývojářům takových pecek jako Dark Void Zero, XBLA verze Castlevania: Symphony of the Night a hlavně satirické Duty Calls, se totiž povedlo zlanařit Patricka Stewarta, alias kapitána Pickarda a profesora Xaviera z X-Menů, do role vypravěče.

Nebyla to volba jen tak náhodná, protože Stewart celý fenomén Války světů naprosto miluje už od svých dětských let. Takže teď nám nezbývá nic jiného, než se těšit a doufat, že marťanské tripody nestihnou Zemi uhranout svým úlá dříve, než hra definitivně vyjde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama