nintendo-nechce-tvorit-hry-zadarmo
Novinka Nintendo nechce tvořít hry zadarmo

Nintendo nechce tvořít hry zadarmo

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

16. 6. 2011 11:37 1
Reklama

Satoru Iwata, šéf firmy Nintendo, si zjevně moc rád počítá své jmění. I proto velmi rychle utekl z otázky od serveru All Things Digital ohledně možnosti vydání her zdarma s možností příjmů v podobě mikrotransakcí. Podle Iwaty se jedná o slepou uličku vývoje her, která jejich cenu nesmyslně devalvuje a celý průmysl bude mít co dělat, aby se z jejich nulové hodnoty opět postavil na vlastní nohy.

"Když se podíváme na celou strukturu freemium her, tak to rozhodně není tak, že by všichni byli ochotni řídit se jedním mustrem. Naopak, jenom omezené množství lidí je ochotno platit a většina neplatí mikrotransakce vůbec. A Nintendo se do tohoto byznysu nechce pustit, nemám zájem na produkci her zdarma."

Přitom zrovna Nintendo má hned několik her, které by se na freemium model náramně hodily. Třeba takový Animal Crossing, či nějakou itineraci Pokémonů. Ovšem v době, kdy jsou za ně uživatelé ochotni vydat obrovské částky v "placeném" režimu, je freemium model prostě neefektivní. Nehledě na to, jak říká Iwata, že "pokud zničíme hodnotu herního softwaru tím, že ho dáme zdarma, tak se nám velmi těžko bude získávat zpět důvěra hráčů v nákup dalších titulů."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama