anonymous-konci-s-utoky-proti-sony
Novinka Anonymous končí s útoky proti Sony

Anonymous končí s útoky proti Sony

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

16. 6. 2011 13:35 5
Reklama

Aktuální situace s PlayStation Network se má tak, že pokud spustíte svou PS3 a chcete si zahrát multiplayer, nebo něco nového nakoupit na PS Store, tak vám v tom naprosto nic nebrání. A situace se zřejmě již nebude dále měnit, protože jeden z členů skupiny Anonymous prohlásil v rozhovoru pro server VG247, že útoky už nejsou na pořadu dne. To, co začalo pravděpodobně jako msta za radikální zásah vůči crackerovi George Hotzovi, se posléze přelilo v regulérní válku proti bezbranným uživatelům, odcizení osobních dat a čísel kreditních karet. Zpovídaný člen Anonymous doslova uvedl, že "nic víc už z útoků získat nemůžeme, kromě stále se zvyšující averze herního byznysu."

To si lze vykládat všelijak, ale nejpravděpodobnější bude, že oním "ziskem" je míněna celková naštvanost bezpečnostního oddělení firmy Sony. Kompletní rozhovor vám zde přetiskovat nebudeme, koneckonců, kdo chce, může si ho přečíst v anglickém originále, kde se neztratí leckdy hodně složitý význam původních výroků. Zaměřme se však na úplně poslední odpověď, kde se rozebírá význam zatčených členů Anonymous. "Anon", jak sám sebe onen člověk nazývá, se takovým aktivitám jenom směje, protože za každého zatčeného nastoupí deset dalších, odhodlaných s "tímto prohnilým světem něco udělat."

Jsme svědky úsvitu nové formy kyberterorismu? Asi je přehnané vynášet hned takové definitivní soudy, ale stejně. Anonymous si už teď jsou setsakra dobře vědomi svého výsadního postavení a čert ví, zda ho nezneužijí i v zájmu konání "vyššího dobra." A jak to s takovým "vyšším dobrem" dopadá víme všichni moc dobře.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama