na-gdc-vystoupi-lord-british
Novinka Na GDC vystoupí Lord British

Na GDC vystoupí Lord British

Ondřej Švára

Ondřej Švára

15. 6. 2011 10:39
Reklama

Jedním z důležitých spíkrů na srpnovém GDCE (Game Developers Conference Europe) v německém Kolíně bude Richard Garriott, autor dnes již legendární série Ultima a také MMO Tabula Rasa.

Gariotův projev vstříc odborné a obchodní veřejnosti na setkání je nazván "Tři éry hraní a proč zrovna ta naše znamená změnu". Lord British, jak si Garriott sám nechává dle Ultimy stále přezdívat, se zaměří na fenomén casual hraní na sociálních sítích a jak na něj má reagovat tradiční byznys velkých her.

"Je pouze málo vývojářů, kteří byli spojováni vždy s hardcore s hraním tak, jako Richard Garriott, který spoluzakládal RPG žánr a masivní multiplayer, a nyní se staví do role vůdců zcela jiného typu hraní," nechal se slyšet ředitel kolínské konference Frank Sliwka.

Dá se předpokládat, že Garriott si na GDCE, udělá malou reklamu právě na to, o čem Sliwka mluví. Tvůrce staré královské série dnes podniká především právě v sektoru komunitního hraní. V září 2009 založil studio Portalarium za účelem vývoje a publikování online sociálních her, samostatných virtuálních světů a doplňkových internetových služeb. Portalarium cílí vývoj na sociální sítě jako Facebook a MySpace, na mobilní platformy iPhone, IPAD, Android, na prohlížeče a na PC hardware.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama