ea-stahlo-crysis-2-ze-steamu
Novinka EA stáhlo Crysis 2 ze Steamu

EA stáhlo Crysis 2 ze Steamu

Ondřej Švára

Ondřej Švára

15. 6. 2011 08:11 7
Reklama

Update 19:50 Dle nejnovějšího vyjádření EA mohou za stažení Crysis 2 ze Steamu jisté neshody v prodejních právěch mezi Valve a Crytekem. Electronic Arts je v kauze údajně nevinně.

Původní zpráva: Vypadá to, že herní vydavatelé mezi sebou začínají bojovat i skrz své digitální e-shopy. Poté, co společnost Electronic Arts záhadně stáhla z prodeje svůj bestseller Crysis 2, ukázalo se, že hra je promptně k dispozici na nové distribuční službě Origin, kterou vlastní právě EA. Vydavatel se zřejmě snaží dát zákazníkům pádný důvod startující Origin navštívit.

Anebo ne? Už na E3 sice Electronic Arts potvrdilo například exkluzivní digitální vydání MMO Star Wars: The Old Republic, ale podivným pro tuto chvíli zůstává, že inkriminované Crysis stále figuruje v nabídkách jiných digitálních obchodů jako Direct2Drive, Amazon, Gamersgate, či Impulse. Je otázkou, zda z nich hra v rámci nové obchodní politiky také v dohledné době zmizí, anebo EA prostě jenom řeší nějaký blíže nespecifikovaný spor s Valve.

Této spekulaci by nahrával fakt, že dalšími hrami, které na Steamu nefigurují, ale v jiných shopech ano, je novinka Alice: Madness Returns a teprve chystané Battlefield 3. Prezident EA Games Frank Gibeau aktuálně konstatoval pro server Gamesindustr.biz, že společnost chce některým hrám vytvořit podobně exkluzivní pozici, jakou mají Halo na Xboxu nebo Uncharted na PS3. Stále však nevysvětlil proč na Steamu nejsou hry, které EA v jiných distribučních kanálech stále nabízí.


Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama