dukovi-se-ve-svete-nedari
Novinka Dukovi se ve světě nedaří

Dukovi se ve světě nedaří

Ondřej Švára

Ondřej Švára

15. 6. 2011 12:13 6
Reklama

Říká se, že hra, která nemá na serveru Metacritics průměrné hodnocení nad sedmdesát procent, jako by nebyla. V tom případě dnes námi recenzovaný Duke Nukem Forever vůbec nevyšel. Jeho bodové výsledky se totiž na všech třech platformách potácejí kolem průměru (Xbox 48, PC 57, PS3 56), což v dnešních nesmyslně nastavených měřítkách znamená takřka výkonové dno.

Na PC platformě se zatím pouze tři zveřejněné profesionální recenze odvážily vévodovi udělit sympatických osmdesát bodů ze sta. Německé Games Aktuell například píše, že "na Duke Nukem Forever je vidět, že se minul dobou vydání a že některé jeho vtípky evidentně pocházejí z minulého tisíciletí, avšak právě proto je DNF v zásadě zábavná hra."

I nám se líbil, ale průměr na Metacritics hovoří velmi kritickou řečí. Po čtrnácti letech přerušovaného vývoje tak lze prohlásit pouze to, že Duke Nukem Forever, hra  pro kterou máme v redakčním systému pořád vyhrazeny i dávno neexistující platformy (GameCube, Xbox), díru do světa neudělal. Ba ani důlek. A je obrovská škoda, že je přesně tím typem hry, kterou dokončíte a vzpomenete si na ni zase až když půjdete po půl roce kolem výprodejového koše v supermarketu. Chtělo by se křiknout  - Hail to the grave, baby. Jedna unikátní etapa herních dějin se tiše uzavřela.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama