designer-rockstaru-utika-k-mobilum
Novinka Designér Rockstaru utíká k mobilům

Designér Rockstaru utíká k mobilům

Ondřej Švára

Ondřej Švára

15. 6. 2011 16:13
Reklama

Anthony Gowland opustil studio Rockstar, kde působil jako designér a založil si v Edinburghu indie studio s názvem Mainly About Games. Zaměří se prý na prohlížečové a mobilní hry.

"Možnosti herní distribuce se v poslední době nebývale rozšířily, a tak mě napadlo, že je ten pravý čas opustit AAA mainstream," říká Gowland. "Teď jsou svkělé příliežitosti pro malý tým nebo samostatného vývojáře vytvrořit opravdu úspěšný produkt," dodává.

Prvním projektem nového studia bude puzzle plošinovka Tealy & Orangey. "Můj sen je tvořit malé hry, které vypadají jako vysokorozpočtové," dodává designér.

Anthony Gowland působil v Rockstaru šest let a vedl design k hrámGTA: Chinatown Wars and Red Dead Redemption. Jeho nové Mainly About Games však nemá být živo pouze z herní produkce, Gowland bude provozovat také designérskou poradnu. "Za jeden rok vyjde mnoho dobrých her, které by ale mohly být skvělé. Vždy je to způsobeno přehlížením designérských detailů," konstatuje. Prý je připraven poskytnout svůj svěží odborný pohled na jakoukoliv práci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama