policie-zatkla-tri-cleny-anonymous
Novinka Policie zatkla tři členy Anonymous

Policie zatkla tři členy Anonymous

Erik Omar

Erik Omar

10. 6. 2011 16:55 29
Reklama

Jestli jste tuto novinku začali číst, s největší pravděpodobností jste někdy slyšeli o útoku a následném dlouhodobém vyřazení distribuční služby PSN. Pravděpodobně jste také zaslechli jméno hlavních podezřelých. Jsou jimi hackeři z decentralizované skupiny Anonymous, která sice sama nikdy nic přímo nepřiznala, ale důkazy (jestli nějaké jsou) – zdá se – mluví proti její nevinně. Tedy alespoň to usuzujeme ze zatčení tří údajných členů této „kyberteroristické“ skupiny, jež se odehrálo ve Španělsku.

Dle serveru Times Live španělská policie zatkla tři osoby, jejichž aktivitu již nějakou dobu sledovala. Jeden ze zatčených má být dokonce vůdce španělské odnože Anonymous.

„Měl doma server s jehož pomocí koordinoval a prováděl útoky na vládní, finanční a další webové stránky po celém světě,“ prohlásila policie.

Přímo o PSN však nepadla ani zmínka. Teoreticky však mají být na seznamu poškozených vedle PSN i velké banky a vládní stránky převážně méně vyvinutých zemí včetně Egypta, Iranu, Chile nebo Kolumbie.

Jaké obvinění může trio zadržených čekat zatím není jasné, stejně tak není stoprocentní, že se jim útok na PSN podaří prokázat.

Kaz Harai, jeden z hlavounů Sony, dokonce prohlásil, že nevěří v dopadení PSN hackerů či ve zjištění rozsahu ukradnutých informací.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama