mel-jsem-wii-u-predstavit-lepe
Novinka Měl jsem Wii U představit lépe

Měl jsem Wii U představit lépe

Erik Omar

Erik Omar

10. 6. 2011 15:50 7
Reklama

Včerejší zpráva o tom, že akcie Nintenda po představení nové konzole Wii U klesly, možná mnohé z vás překvapila. Věřte však, že ji tak úplně nečekal ani prezident Nintenda Satoru Iwata. Ten si nečekaný pád akcií na pětileté minimum vysvětluje nešikovným představením nové konzole, ale také nepochopením ze strany akcionářů.

Situaci přirovnává k pět let starému představení původní konzole Wii. V té době dle Iwaty veřejnost také neviděla potenciál pohybového ovládání, dokud si ho nevyzkoušela na vlastní kůži. A stejné je to s Wii U.

„Je opravdu snadné nabýt mylného dojmu, že jde pouze o konzoli s tabletem. Lidé, kteří přišli na prezentaci a konzoli vyzkoušeli, ovšem moc dobře pochopili, jaký má potenciál. Naopak ti, kteří si ji (Wii U) nevyzkoušeli, těžko uvěří, že by nový ovladač dokázal něco změnit,“ vysvětloval v jednom z rozhovorů Iwata.

K onomu nešikovnému představení, jež jsme nakousli v prvním odstavci, dodávává: „Měl jsme více vysvětlit, jak to funguje. Měl jsem ukázat obrázek konzole a až pak mluvit o novém ovladači, ale Wii U je především o ovladači. Samotná konzole bude téměř neviditelná.“

S panem Iwatou souhlasíme; přílišná orientace celé E3 prezentace Wii U na "tablet" zmátla i autora tohoto článku. Ten si pak vcelku dlouho myslel, že jde pouze o nový ovladač pro Wii a soudě dle reakcí akcionářů, nebyl sám.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama