proc-byl-predstaven-jen-ovladac-wii-u
Novinka Proč byl představen jen ovladač Wii U?

Proč byl představen jen ovladač Wii U?

Marek Švrkala

Marek Švrkala

7. 6. 2011 23:48
Reklama

Při sledování tiskové konference Nintenda jste se možná spolu s námi také ptali, proč společnost představila pouze ovladač Wii U a ne samotnou konzoli. Přímo na tuto otázku odpověděl serveru G4TV šéf americké pobočky Nintenda Reggie Fils-Aime. „Zaměřili jsme se na ovladač, protože právě ten je tím, co konzoli odlišuje. Jasně, grafika bude nádherná – ukázali jsme jen špetku toho, co dokážeme – ovšem to, co naši konzoli dělá novou, unikátní a rozdílnou je ovladač,“ vysvětlil Fils-Aime.

Po prezentaci ovladače, na jehož displeji lze hrát některé hry samostatně (rozuměj, když se na televizi třeba maminka dívá na něco jiného), pak mnohé také napadlo, zda Wii U nebude fungovat jako handheld. Není tomu tak, ovladač je nutné mít připojený ke konzoli, kde je jeho mozek. „Technologii, která je v ovladači Wii U, skutečně řídí konzole, ta síla v ní. Hrát samostatně třeba na cestách opravdu nejde a kromě toho tu pro takové případy máme Nintendo 3DS. Proto jsme pro něj dnes představili pět nových her, které brzy vyjdou,“ naznačil Fils-Aime, že pro Nintendo je nesmyslné kanibalizovat vlastní handheld dalším přenosným zařízením.

Charismatický Američan nakonec vysvětlil, proč Nintendo detailněji nepředstavilo jednotlivé tituly. „Wii U nezačneme prodávat letos o Vánocích, ale až někdy po 31. březnu příštího roku. Na letošním ročníku E3 se tak zaměřujeme na to, abychom lidem ukázali, jak bude zařízení vůbec fungovat. Tato show je tu proto, aby lidé pochopili možnosti této konzole. Na konkrétní představení našich vlastních, ale i third-party her bude dost času později,“ řekl jeden z nejznámějších šéfů Nintenda.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama