microsoft-oznamuje-fun-labs
Novinka Microsoft oznamuje Fun Labs

Microsoft oznamuje Fun Labs

Maggot

Maggot

6. 6. 2011 17:59
Reklama

O Kinect byl veliký zájem nejen na domácím poli Xboxu 360, ale také na PC, mezi moddařskou komunitou, kde byli někteří jedinci schopni vytvořit jakékoliv aplikace, díky kterým Kinect posloužil i v jiném oboru, než v rámci videoher. Bylo tak otázkou času, kdy Microsoft podobné věci úplně zakáže, nebo naopak oficiálně přivede pod svou střechu. A nyní se tak stalo. Microsoft během své konference oficiálně oznámil projekt Fun Labs, který se objeví na Xox Live a bude dostupný všem, nezávisle na tom, jestli máte aktivovaný Gold, nebo používáte Silver účet.

V tomto programu můžete stahovat zajímavé aplikace vytvořené profesionály, ale také nezávislými vývojáři, kteří svůj software dělají doma na koleni. Zmiňme například představenou aplikaci Kinect Me, pomocí níž svou postavu přenesete do systému mnohem rychleji a věrněji, než normálním způsobem. Kamera vás oskenuje, což platí jak pro fyzické proporce, tak pro oblečení. V mžiku se tak objevíte jako Avatar na dashboardu a nemusíte se zdržovat vybíráním jednotlivých položek postavy.

Další aplikací je editor pro tzv. fingertracking, což je software, pomocí něhož lze vytvořit trojrozměrnou fotografii, s níž lze dál manipulovat podobným způsobem jako ve photoshopu. 3D fotografie mají tu výhodu, že lze kreslit do prostoru, tudíž bylo možné vidět, jak autor kreslil prsty virtuální linku, kterou táhl i směrem za objekty. Reálné využití je v případě takovéto podoby minimální, jedná se spíše o demonstraci moderních médií a možné manipulace s nimi, nyní už i v rámci herních konzolí.

Další představenou aplikací je software pro skenování objektů a jejich přenášení do elektronické podoby. Můžete vzít jakýkoliv předmět a pomocí kamery jej přenést do systému, což je shodou okolností jedna z funkcí, kterou MIcrosoft demonstroval už během oznámení samotného Kinectu. Fun Labs je služba, která má obrovský potenciál už jen díky tomu, že do ní mohou přispívat i nezávislí autoři, kteří ovšem musí projít sítem Microsoftu. A co je ještě lepší? Že tato služba bude spuštěna již dnes!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama