japonsko-obdrzelo-dar-od-ps3-hracu
Novinka Japonsko obdrželo dar od PS3 hráčů

Japonsko obdrželo dar od PS3 hráčů

Maggot

Maggot

6. 6. 2011 09:26
Reklama

Katastrofa, která se nedávno přihodila Japonsku, zatřásla celým světem, kdy vlna tsunami smetla stovky domů, usmrtila tisíce lidí a způsobila další, celoplošné potíže v podobě poškození jaderné elektrárny, kde inženýři stále bojují se silnou radiací. Humanitární, či přímo finanční pomoc nabídla spousta soukromých společností, mezi nimi stáli i herní giganti a Sony dokonce umožnila uživatelům PlayStation Network také přispět svou korunou prostřednictvím online kupónů. Ze zprávy, kterou Červený kříž vydal na oficiálním PlayStation Blogu plyne, že jen samotní uživatelé shromáždili 466 465 liber!

Což v přepočtu činí téměř 13 milionů korun. Ano, ve srovnání s celkovými výdaji a potřebnými prostředky k obnovení fungování země se jedná o miniaturní částku, ale už jen fakt, že ji vybrali čistě uživatelé zahřeje na srdci a v takové situaci se rozhodně hodí každá mince. Jak píše Červený kříž, peníze půjdou na pomoc lidem, kteří při katastrofě přišli o rodinné příslušníky a také lidem, kteří přišli o bydlení, ať už přímým střetem s vlnou, nebo následky s ní souvisejícími. "Díky úžasnému příspěvku PlayStation komunity, bude moci japonský Červený kříž poskytnout finanční pomoc obětem této katastrofy. Ta bude poskytnuta lidem, kteří ztratili rodinu; lidem, kteří přišli o střechu nad hlavou a lidem, kteří museli být ze svých domů evakuováni," se píše v oficiální zprávě.

Ať už se o herní komunitě traduje spousta řečí, hráči pro jednou ukázali, že nejsou bezduché harpye. Japonsko je i po stránce her nedílnou součástí této nesmírně rozlehlé komunity, tudíž je to svým způsobem i povinnost pro každého zapáleného hráče. A co vy? Přispěli jste také?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama