dialogy-skyrimu-budou-mit-60-000-replik
Novinka Dialogy Skyrimu budou mít 60 000 replik

Dialogy Skyrimu budou mít 60 000 replik

Tomáš Krajča

Tomáš Krajča

6. 6. 2011 08:35
Reklama

Oficiální PlayStation magazín ve svém posledním čísle odhalil některé nové detaily o očekávaném RPG The Elder Scrolls: Skyrim. Mezi ty nejzajímavější patří číslo, které naznačuje epický rozsah celé hry: dialogy budou mít 60 000 replik, o jejichž nadabování se postará výrazně vyšší počet herců než v Oblivionu. Preview také potvrdilo, že budou hráči ve Skyrimu moci cestovat na koních. Okolo zahrnutí jezdeckých zvířat panovala určitá nejistota, Bethesda nebyla spokojena s tím, jak byla jízda na koni zpracována v Oblivionu. Tentokrát se tedy určitě objeví, navíc se slibem z úst vývojářů, že "je budeme moci skutečně ovládat." A pro ty, které dlouhé trmácení nebaví, nabídne Skyrim možnost využít dostavníkové dopravy mezi významnými městy a systém rychlého přeskočení do již objevených lokací.

Vylepšení by se měl také dočkat systém městských stráží, které působily v Oblivionu jako vševědoucí a nesmrtelní andělé spravedlnosti. Tentokrát bude možné například spáchat zločin v jiné části města a přesunout se do jiné, kde stráže ještě nějakou dobu nebudou vědět, co jste spáchali. Systémově to prostě znamená rozdělení strážního sboru na skupiny kontrolující určité oblasti, mezi nimiž bude zpoždění v předávání informací. Vedle již potvrzeného Dark Brotherhood bude ve Skyrimu také gilda zlodějů, válečníků (The Companions) a mágů (The College of Winter's Hold).

Už dříve byly odhaleny informace o dracích, kteří se budou volně pohybovat světem Skyrimu, a nebude možné je zcela vyhubit. OPSM uvádí, že zranění draci nebudou moci létat – a tak bude možné se s nimi utkat i na zemi, pokud si na to hrdina troufne. Zabití draků přinese mocnou schopnost dračího řevu – podle typu zabitého draka získá hrdina různý bonus v boji proti dalším nepřátelům. Mezi potvrzené "dragon shouts" patří Yol Toor – ohnivý dech, Iiz Slen – ledové krystaly, Strun Bah Qo – bouře blesků a další, které zpomalí čas nebo urychlí pohyb hráče.

A na úplný závěr máme jednu perličku pro milovníky craftingu. Ve Skyrimu bude 13 různých druhů rudy. ;-)

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama