vychazi-upraveny-broken-sword
Novinka Vychází upravený Broken Sword

Vychází upravený Broken Sword

Ondřej Švára

Ondřej Švára

1. 6. 2011 09:12
Reklama

Remasterovaná verze klasické adventury Broken Sword II: The Smoking Mirror je nyní k dispozici na portálu GOG.com, který se specializuje na digitalizaci a následný prodej starých her. Hra je vydána pro PC a také mobilní iOS od Applu. Na oslavu vydání nové remasterované verze nyní GOG nabízí celou původní adventurní trilogii, tedy včetně ještě neupraveného Spícího draka za celkových devět dolarů. Čas zachytit komerční promo máte do pátku.

Zdá se, že ale hlavně platforma iOS může být pro upravené staré adventury tím nejlepším místem k posmrtnému životu, prvního remasterovaného dílu Broken Swordu (The Director´s Cut) se totiž prodalo neuvěřitelný milion kopií. Upravení druhého dílu ságy je tak jen logickým komerčním tahem.

Faceliftované Broken Swordy se od původních dílů obecně liší jen mírně upravenou grafikou, přívětivějším systémem ukládání a některými detaily v interfacu a ovládání. Příběh, dialogy, animace, zvuk a questy zůstávají nezměněny až na výjimky v podobě zjednodušení některých výrazně zákysových situací

Úspěšná sága, která se s hráči příběhově rozloučila čtvrtým dílem v roce 2006, se v posledních letech těší velké remakové popularitě. Mimo dvou remasterovaných verzí vyšel roce 2008 freeware s názvem Broken Sword 2.5: The Return of the Templars, který příběhově navazuje na původní dva díly.

Série Broken Sword mimo jiné proslula zvláštním zvykem pojmenovávat své díly v různých zemích zcela jinak, což souviselo s příznivou lokalizační politikou autorského Revolution Software. I proto si dodnes v celém světě udržela své publikum od USA po Rusko.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama