interplay-a-fallout-online-celi-krachu
Novinka Interplay a Fallout Online čelí krachu

Interplay a Fallout Online čelí krachu

Marek Švrkala

Marek Švrkala

31. 5. 2011 15:56 1
Reklama

Společnost Interplay je velmi blízko bankrotu. Je tak možné, že nebude nikdy dokončeno MMO Fallout Online, které tato firma ve spolupráci se studiem MastHead Games připravuje. Finanční problémy kdysi slavné společnosti odhalil server Develop, jenž získal informace z amerických úřadů. Podle nich měl Interplay na účtu na konci loňského roku pouze 3 tisíce dolarů, schodek rozpočtu dosáhl výše 3 milionů dolarů.

Situace je tak více než vážná. Spása by mohla přijít kupřikadu v podobě nového investora. "Máme závazky, které není možné vyrovnat bez dodatečných zisků nebo dalšího kapitálu. Pokud by se toto nepovedlo, budeme insolventní,nebo vyhlásíme bankrot," říká zástupce společnosti.

V ohrožení je především MMO Fallout Online, o němž se zatím psalo hlavně v souvislosti s právními spory, které má Interplay s Bethesdou o práva na tento titul. Vedle onlinovky z postapokalyptického světa Interplay aktuálně stojí za WiiWare tituly Stonekeep a Descent, DSIWare hrou ClayFighter a za skákačkou Earthworm Jim 4 pro XBLA, PSN a WiiWare (nyní v neznámé fázi vývoje).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama