sony-nepotvrzuje-unik-kreditnich-karet
Novinka Sony nepotvrzuje únik kreditních karet

Sony nepotvrzuje únik kreditních karet

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

28. 4. 2011 13:51 19
Reklama

Společnost Sony se snaží žehlit svou reputaci jak je to jen možné. Následující zpráva by nicméně měla ulevit všem, kteří stále otálejí, zda jít zablokovat platební kartu do banky, či nikoliv. Podle toho, co se píše na oficiálním PlayStation blogu, je víceméně jasné, že hackeři mají nyní v rukou všechna osobní data uživatelů PSN. To znamená jméno, příjmení, adresu a mail včetně hesla. Je na devadesát procent pravda, že mají i čísla kreditních karet (bez bezpečnostního kódu na zadní straně karty). Sony nicméně uvedla, že právě tento údaj byl na jejích serverech velmi důkladně zašifrován a tím pádem i kdyby ho hackeři měli k dispozici, tak by se jim ho povedlo prolomit až v době, kdy by vypršela tehdejším kartám jejich platnost.

"Osobní údaje byly součástí zcela jiného souboru, který šifrován nebyl, nicméně byl za velmi sofistikovanou hradbou bezpečnostních opatření, kterou se ale povedlo prolomit", píše se na PS blogu. Sony ovšem stále nabádá k nejvyšší možné opatrnosti. Pokud by se vás někdo jejím jménem snažil kontaktovat a mámit z vás jakékoliv osobní údaje, tak mail promptně smažte a dopis vyhoďte do koše. Sony, dle svého vlastního vyjádření, nepoužívá pro oficiální oboustrannou komunikaci se zákazníkem cestu e-mailů a rozhodně by nežádala zaslání těchto údajů jen tak v obyčejném mailu.

Zdá se tedy, že minimálně pro tuto chvíli můžeme být alespoň trochu klidní a postupně začít zklidňovat celou situaci, která v jednu chvíli vypadala tak, že se rozestoupí nebe a na Zemi vtrhnou jezdci apokalypsy. To ovšem neznamená, že byste se jednou za čas nemohli podívat na svůj bankovní účet a oťuknout si, zda všechny peněžní výdaje souhlasí s tím, co jste si za posledních pár dní koupili, že...

Předchozí vývoj situace ohledně útoku hackerů na PlayStation Network si můžete přečíst zde a zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama