sony-se-haji-ohledne-uniku-osobnich-dat
Novinka Sony se hájí ohledně úniku osobních dat

Sony se hájí ohledně úniku osobních dat

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

27. 4. 2011 10:37 43
Reklama

Stížnosti na firmu Sony proudí ze všech stran. Poté, co bylo odhaleno, že neznámý hacker, či hackerská skupina, odcizili prakticky všechny osobní údaje uživatelů z PlayStation Network, zřejmě včetně čísel kreditních karet (nikoliv však jejich bezpečnostních čísel), žije každý, kdo si někdy něco na PSN koupil v nejistotě. Nikdo příliš nechápe, proč s tím Sony vyrukovala až nyní, když odstávka PlayStation Network, která byla zapříčiněna právě tímto problémem, trvala v té době už sedm dní. Patrick Seybold se však na PS Blogu brání s tím, že Sony do té doby ještě nevěděla o rozsahu škod a nechtěla své zákazníky plašit.

"Je rozdíl mezi tím, kdy jsme se o tom dozvěděli my, a kdy bylo nutné odstavit PSN. O útoku na naší digitální službu jsme se dozvěděli devatenáctého dubna, odstavili jsme jí a povolali tým expertů, aby nám sdělili, jaký byl rozsah škod. Ti nám sdělili finální verdikt až dnes. Okamžitě poté jsme se o informace podělili s našimi uživateli."

Z čistě laického pohledu na věc si Sony zavolala hodně špatný tým expertů, protože zkontrolovat, zda nebyla narušena osobní data uživatelů v čele s kreditními kartami, by přeci mělo být naprostou prioritou. Navíc to, že Sony o ničem nevěděla, zahalil stín pochybnosti poté, co se z různých stran ozvali představitelé bank, s nimiž se Sony právě ohledně problémů s platebními kartami spojila. Mohlo by se nicméně také jednat o pouhé předběžné opatření, které probíhá pokaždé, když se něco podobného stane.

Případ "hacknutí PSN" se každopádně už dostal do amerického senátu. Richard Blumenthal, bývalý nejvyšší státní návladní ve státě Connecticut, napsal osobní dopis přímo šéfovi americké Sony Jacku Trettonovi ohledně bezpečnosti osobních dat. Sony si zkrátka utrhla pořádnou ostudu, která ji navíc bude stát ohromný balík peněz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama