nintendo-oficialne-potvrdilo-wii-2
Novinka Nintendo oficiálně potvrdilo Wii 2

Nintendo oficiálně potvrdilo Wii 2

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

26. 4. 2011 08:48
Reklama

Po spekulacích a zaručených informacích od neznámých zdrojů asi nikdo nepochyboval o tom, že Nintendo skutečně chystá představit novou herní konzoli. Oficiální vyjádření proto na sebe nenechalo dlouho čekat a můžeme konečně potvrdit, že Wii 2, jak jej budeme pracovně označovat, bude světu poprvé představeno na letošní výstavě E3.

Prezident Nintenda dodal, že nástupce Wii nabídne znovu něco nového, co se dosud v prostoru konzolí neobjevilo a naznačil, že se bude to nejpodstatnější točit kolem ovladače. Satoru Iwata však nic konkrétního nesdělil, proto zatím můžeme vycházet ze spekulací, které slibují ovladač s dotykovým displejem.

Zajímá-li vás postoj Nintenda k trojrozměrnému obrazu na velké konzoli, podle vyjádření šéfa americké pobočky, Reggieho Fils-Aime, nebude druhé Wii tuto technologii podporovat. S ohledem na to, že Nintendo zahájilo prodej prvního 3D handheldu se to zdá jako překvapivý krok, nezapomeňte ale na to, že co dneska platí může být zítra zase úplně jinak.

Ke konci svého vyjádření pak lidé z Nintenda ještě osvětlili důvod, který je vedl k vytvoření nové konzole. Sportovně přiznali, že s ohledem na neustálý vývoj už bylo pro vývojáře her na Wii složité, aby hráče jakkoliv překvapili. Počkejme si tedy na to, co nová konzole nabídne, dočkat bychom se jí měli ještě před koncem aktuálního finančního roku, tedy do konce března příštího roku. A něco nám říká, že Vánoce budou hodně zajímavé…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama