hackeri-maji-osobni-data-uzivatelu-psn
Novinka Hackeři mají osobní data uživatelů PSN

Hackeři mají osobní data uživatelů PSN

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

26. 4. 2011 21:36 15
Reklama

V průběhu dnešního dne jsme vás informovali o tom, že už šest dní nefunguje služba PlayStation Network, za což může dosud blíže nekonkretizovaný útok hackerů. Sony do této chvíle vydala pouze oznámení, že se něco odehrálo, poprosila uživatele služby o shovívavost a vysvětlila, že se už pracuje na implementaci nových ochranných mechanismů.

Před třemi hodinami se ale na oficiálním PlayStation Blogu objevilo další vyjádření, které už zní mnohem vážněji, než dříve známé informace. Dopis byl následně rozeslán všem uživatelům PSN a jeho znění je následující:

Ačkoliv incident stále vyšetřujeme, domníváme se, že nepovolaná osoba získala následující informace, které jste poskytli [při registraci]: jméno, adresu (město, okres, psč), stát, emailovou adresu, datum narození, heslo do PSN/Qriocity, uživatelské jméno a PSN Online ID. Dále je možné, že jsou kompromitovány údaje o vašem profilu, včetně historie transakcí, platební adresa a odpovědi na bezpečnostní otázky.

Co se týče informací o kreditních kartách, dosud nebylo nic potvrzeno. I tak ale zástupci Sony varují, že i tato data mohla být napadena: „Pokud jste poskytli údaje o své kreditní kartě skrze PlayStation Network nebo Qriocity, musíme vás pro jistotu upozornit, že číslo vaší kreditní karty (vyjma bezpečnostního kódu) a datum expirace mohlo uniknout,“ vysvětluje Sony.

Zároveň s tím pak nabádá k opatrnosti na podvodné maily, které mohou přijít i do vaší emailové schránky. Je nutné si uvědomit, že Sony po vás nikdy nebude chtít sdělit žádná citlivá data, ať už o kreditní kartě, daňové identifikaci a další. Po zprovoznění PSN pak bude doporučeno, abyste si změnili své heslo a nepoužívali napadenou emailovou adresu pro žádné další služby. Na závěr pak samozřejmě přichází obligátní poděkování za trpělivost a ujištění, že tým lidí v Sony dnem i nocí pracuje na tom, aby se všechno zase vrátilo do normálního stavu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama